Principală  —  Ediţia PRINT  —  Ştiri vechi   —   Ucigaşul lui Adrian Pârlog -…

Ucigaşul lui Adrian Pârlog – reţinut după 10 ani de la comiterea omorului

 Poliţia a reţinut un infractor deosebit de periculos, condamnat la 20 ani de puşcărie pentru omor şi anunţat din anul 2002 în căutare internaţională.

La data de 12 septembrie 1999, Adrian Pârlog, întreprinzător din Chişinău, a fost atacat şi împuşcat în plină stradă. Din spusele martorilor, aproximativ la 19.00, un tip necunoscut a efectuat în direcţia victimei 3 împuşcături, după care a deposedat-o de geantă şi a dispărut într-o direcţie necunoscută. Pârlog a decedat pe loc. După cum a constatat apoi ancheta, în geanta întreprinzătorului se aflau 8700 USD şi 12 000 de lei. Suma totală a prejudiciului fiind de 107510 lei.

În urma operaţiunilor de investigaţie, anchetatorii l-au identificat şi l-au reţinut pe principalul suspect în comiterea odioasei crime – Ştefan Novoloacă, de 40 de ani, din satul Prepeliţa, raionul Sângerei.

În baza probelor acumulate, în 2000, suspectul a fost arestat, dar, la puţin timp, achitat. În anul 2002, însă, Curtea Supremă de Justiţie, pentru crima deosebit de gravă, l-a condamnat pe Novoloacă la 20 de ani de închisoare. Deoarece decizia a fost luată în lipsa acestuia, Novoloacă a fost anunţat în urmărire internaţională.

După mai multe cercetări de specialitate reţinerea condamnatului a fost posibilă la 27 iunie 2009. Novoloacă a încăput pe mâna ofiţerilor Direcţiei poliţiei criminale din cadrul Departamentului serviciilor operative al MAI pe când era într-un bar din sectorul Râşcani din Chişinău.

Audiat de forţele de ordine, Novoloagă a declarat că toţi aceşti ani de căutare se afla în Federaţia Rusă. Fiind conştient de faptul, că se află în urmărire internaţională, tipul a traversat frontierele din Moldova şi Federaţia Rusă pe cale ilicită. Ajuns în Rusia, condamnatul se eschiva şi de la forţele de ordine ruse, activând ilegal la un şantier de construcţie din oraşul Zelenograd, regiunea Moscovei.

În prezent Novoloacă se află în penitenciarul nr.3 al Departamentului instituţiilor penitenciare al Ministerului Justiţiei şi urmează a-şi ispăşi pedeapsa binemeritată.